Friday, September 11, 2009

why the CHAINS was BREAK?


ahhhh . flash back time.
27december08. fatally oi! :)

dalam perjalanan ke ipoh. akem, nyna, zaki and ayen naik satu kete (storm), aku ngan anugerah(boy) naik satu kete. wooo! pjalanan yg amat jauh dan byk halangan.

1st - boy ckp ngan aku time baru kat perhentian sungai buloh, hujan lebat gila time tu. dia ckp yg dia tak sdp ati utk teruskan perjalanan. aku pun ckp, ahh, chill ah boy. takde pape la. aku cuba bg dia spirit utk gig aritu.

2nd - tgh syok jalan, tetiba kereta akem bawak tu breakdown tgh jalan. arghhh . masalah sungguh. 3 4 kali jugak la benti2 tepi high way tu. slow slow jalan gak.

3rd - smpai aje tol simpang pulai, tayar kereta boy plak bocor, aduh. masalah lagi baii. da la time tu da pkul 7.30pm. nasib ada kedai tayar bukak lagi kat pekan2 tu.

organiser dah call aku byk kali da. haihh . at last, smpai gak kat venue gig pkul 8.30 mlm camtu. wooo. masih sempat lagi. second last band tgh perform time tu. so fatally oi was the last band la. ramai gak skinhead n hardcore kids kat situ, kawan-kawan pun ramai juga. smpai2 aje aku terus pegi cari organiser, organiser pun after this fatally oi. aku pun menggelabah la pegi ckp kat bandmates sume and nak gi ready2 amek instrument dalam kereta.

baru je aku kuar nak kearah kereta, aku ditahan oleh somebody yg aku kenal tp tak perlu la korg tau namanya. dia tarik aku ke tmpt yg takde org sgt tp masih dekat ngan venue gig. dia tanya aku satu question yg aku sendiri taktau jawapannya. arghh . what the fuck. ada somebody telah mitoskan cerita aku! dan mitos tu telah membuatkan somebody yg tahan aku ni PANAS! aku cuba menerangkan tapi apa bole buat, dia lagi percaya kawan dia yang cerita bagai ular. aku masih cuba terangkan situasi sebenar, tapi apakan daya, hasutan iblis lebih membuatkan dorg berang ngan aku, tambah pula dengan kesan alkohol pada otak dorang ni. aku diperlakukan bagaikan seekor anjing, seekor anjing yang dipukul dan dipalu dari kiri kanan depan blkg dan atas. aku tak mampu buat apa, hanya sekadar mampu menahan dan mampu meraih simpati KAWAN-KAWAN SEPERJUANGAN yang hanya MELIHAT aku bagaikan mereka sedang menonton siaran sarkis di televisyen. ohh, alangkah sedihnya hati masa tu. baru aku kenal erti kawan, baru aku kenal erti brotherhood and family dan baru aku kenal ertinya otak sempit manusia kuno.

aku cuma menahan, tidak mampu melawan kerana terlalu ramai, dengan tidak berbekalkan pertolongan daripada kawan, seorang rakan hanya membantu, TERIMA KASIH AKEM!! dia sorang aje yang tolong aku dari dilauk bagaikan anjing kat tengah2 jalanraya. dia2 pun skali kena beduk time tu, ohh peritnya rasa kat hati masa tu, hanya tuhan je tahu. ohh. baru aku menyesal dan mengerti, apakah maksud disebalik a fucking way of life ni.

kepada kawan-kawan yang ada malam tu, terima kasih kerana hanya mampu melihat. terima kasih hanya mampu berkata-kata. that why the chains was break. this is the answer. org slalu tanya, nape fatally oi stop? ok. got it now?



anyway, thanks kepada kawan-kawan yg selama ni tak putus2 sapport fatally oi, specially utk adik aku kushairi, ayen, sembot, patinjo, genit, kehcik and all skinheads in malaysia, indonesia, fillipines, thailand, germany and hungary that who knows us. god bless you all. ni the last gig fatally oi kat paul place. walaupun sakit hati, penat dan sakit badan bersama bibir yang pecah. main jugak! hahaha . and thanks to ein and secondcombat that giving us a spirit for us to play hardcore music for next goal.

harapan aku pun hancur mcm tu aje lah.nak cerita harapan mmg byk. supposely tahun ni (2009) tahun busy utk fatally oi . nasib tak book tiket utk jakarta n bandung lagi, kalau tidak sia2 aje burn hahaha. tak pelah . let the past be the past la kan HAHA.. and now, we have a new aim for a goal. don't stop supporting us. we won't let you down. we'll bring it back from the years that full of tears...

thanks

10 comments:

  1. xpe
    teruskn dgn ape yg dah ada skang.

    forget the past.
    mungkin lps ni bole main kt ipoh balik.
    HAHA!

    pagar skolah ada.
    kita bole lari ikot sana!
    HAHAHAHA!

    ReplyDelete
  2. respect kau doh! terharu aku baca :')

    ReplyDelete
  3. aku rasa,kalau fatally oi tak break lagi,mesti dah main sampaii CBGB.
    hehe

    ReplyDelete
  4. tp salah ko gak tergolong dalam scene tu buat ape?
    smue org taw scene tu mcm mne
    tp ok la ko dh berubah

    your life must carry on

    ReplyDelete
  5. lancett.
    kau ingat hidup dalam scene hardcore bagus sangat?mulia sangat ?fuck up!!
    standard ah tue,hidup dalam satu scene.mesti ada asam garam dia.kalau hidup nak senang jea,baik kau masuk universiti,belajar pandai2 jadi perdana menteri.stupid.
    tak ada kena mengena dengan scene pun.sebelum nie skinhead okay jea.cuma setakat salahfaham jea,scene jadi huru hara.
    DONT JUDGE A BOOK BY IT'S COVER
    aku rasa kau patut kerja jadi orang buat surat khabar la.terutamanya surat khabar metro yg suka buat cerita dongeng padahal tak tahu apa².
    sorry kalau terkasar bahasa dan ter-upset sangat k!

    ReplyDelete
  6. dear xadlix , skinhead scene tak bersalah bro! the prob is some of the people tu je . sbb dorg scene berpecah dan bergaduh sama sendiri, by the way, aku tak pernah kecewa jadi skinhead because it teach me about streetlife more than 8 years. :) skinhead is not a problem .

    ReplyDelete
  7. apo si xADLIx tu merepek?

    "tp salah ko gak tergolong dalam scene tu buat ape?"


    ayat paling babi pernah aku baca.

    ASSHOLE!

    ReplyDelete
  8. hina sangat ke skinhead nie xxxadlixxx ?
    sampai dianggap salah sekiranya tergolong dalam scene skinhead.

    ReplyDelete