Wednesday, June 9, 2010

sekadar berkongsi cerita

haih, mcm biasa hari2 aku yang bosan dengan kerja. tp harini ada benda aku nk kongsi sket, aku tengah sibuk dengan kerja pagi td, pastu datang 2 org cina, sorg laki sorg pempuan, 2 2 datang utk interview, mcm biasa aku bagi la dorg borang utk isi form and biodata semua. yg perempuan tu siap dulu and aku terus pass dekat bini boss aku utk intebiu dia.. yg laki tu siap lambat sket, then aku suh ah dia tgu jap smpai bini boss aku abes intebiu pempuan td. dia pun tgu la kat kerusi client waiting dpn meja aku.. then aku pun terus la smbung kerja aku, tetiba mamat tu tanye aku, syarikat $%&*%$%^& ni ada byk cawangan showroom ke? aku pun apa lagi, explain kaw2 lah kat dia. dia pun rileks buat muka paham. aku pun sambung la kerja aku balik bg abes.. tiba2 mamat tu terkejal depan aku, gedebuk jatuh tersungkur dari tgh duduk td, terkejut la aku do. aku tgk dia terkejal2 betul weh, sawan babi la skali ! aku da paranoid la time tu, kaki dia keras and mengelejat smpai tersangkut kat wayar printer and monitor gedabak aku ni, slmt aku cepat smbut, kalau tak abes berkecai do. then aku kembali paranoid ah, tak tau nak buat apa. nasib baik dia cepat okay and tak berbuih2 mulut tu. tp lain plak jadi, dia siap terkencing plak da. adoyai, nasib ada staff lain datang tlg amek dia, abes basah carpet semua. kesian gila do, da la baru nak interview, da kene mcm tu. mmg konfem2 kene reject terus. aku ada sense simpati gak la dekat dia, gaya pun mcm org susah, takpelah, maybe ada hikmah disbalik apa yg jadi kan? maybe dia boleh dapat kerja yg more $$$$ dari kerja kat company CINA yang mcm haram jadah ni. haha, tp laki tu pun cina gak. haha. ermm. takpelah, aku pun hope2 dia dapat kerja yg menjamin sket masa dpn dia. apa la jadi kat dia skrg kan?

1 comment:

  1. I like your blog !!Thank you. They are really great .
    do not miss my goods , they are very beautiful !!
    Fashion watches
    Discount watches
    Antique pocket watches
    Engraved pocket watches
    pocket watch
    Keychain Watches

    ReplyDelete