Friday, April 2, 2010

do you HAVE HEART?

tadi lps smyg jumaat, aku lpk minum dengan cousin aku. pekena teh o ais segelas time2 tgh panas mmg layan ah kan haha. then, tgh lpk sembang2, tetiba datang seorg hamba allah dari mana datangnye aku pun tak tau. dia mintak duit utk beli makanan, aku mmg tgh sengkek gila dengan tak kerja nya, duit dalam poket pun ada la cukup2 lps nk bayar teh o ais 2 gelas tu . gila tak smpai hati do aku tgk, sumpah kalau aku ada duit aku beli nasi sebungkus utk dia do. kesian gila aku tgk, lps dia minx kat table aku duduk tu, dia pegi next table, kat table tu ada 2 org pempuan and 1 lelaki, diorg ignore je mamat tu kat situ, perghh..aku ushar atas table dorg makan stok makan besar punye, naan sama tandoori sume . apa salah dia hulur 2 3 ringgit kat mamat tu.. aku gila terkilan tgk mamat tu menagih simpati sesuap nasi smpai mcm tu skali. 3 org yg takdehati tu still buat bodo je kat tak layan mamat tu, mamat tu amek sisa roti naan yg dorg tak habiskan tu do, lagi sedih aku tgk :(

ya allah, tak salah do kau hulur 3 ringgit pun jadi lah . mesti mamat tu tgh lapar gila kan, kalo tak takdenye dia minx smpai mcm tu skali kan? aku dalam hati berkata sendiri, ya allah. aku mmg takde duit extra, kalau ada mmg aku bagi ! aku tgk mamat tu pun blah keluar dari kedai tu dengan muka hampa, kelaparan dan sedih. perghh. kalau la we feel what he feel ;(

time aku nk blah dari restoran tu, aku cuba cari kelibat mamat tadi area2 tu, at last, ada juga org yg simpati kat dia, aku nmpk dia bawak sebungkus makanan dengan teh o ais sebungkus. tp aku tak tau sape yg bagi, alhamdulillah, murah rezeki org yg baik hati tu do . as much kalau dia dpt baca apa yg aku tulis ni pun kan, big respect for you man , god bless you always :) and mamat yg kelaparan td, hope kau dapat satu life yg bahagia ! amin :)

3 comments:

  1. haha , aku yg tengok tu kau rasa tak sedih ke ? HAAHA

    ReplyDelete
  2. I like your blog !!Thank you. They are really great .
    do not miss my goods , they are very beautiful !!
    Fashion watches
    Discount watches
    Antique pocket watches
    Engraved pocket watches
    pocket watch
    Keychain Watches

    ReplyDelete